Materials i Recursos per a Ciències






Existeixen una gran quantitat de recursos i els materials i per a ciències naturals: materials impresos, llibres, fotocòpies, periòdics, fullets, il·lustracions, etc.:

*Els manipulables com cartolines, targetes, làmines.
*Materials de laboratori.
*Materials reciclables o de descarte com: envasos de vidres, botelles plàstiques, tubs de cartó, suros, *palitos de gelats.
*PowerPoint, fotos, vídeos, pel·lícules.
*Programes informàtics educatius, activitats d'aprenentatge, enciclopèdies, simulacions interactives, pàgines web, *webquest.

Altres recursos com la Realitat Augmentada, s'utilitzen en l’Educació Infantil.. En primer lloc, cal diferenciar-la de la Realitat Virtual. El grup Iberdrola, en l'enllaç:


argumenta que, mentre que la Realitat Virtual permet crear un món virtual des de zero amb tot el que vulguem, però un món fantàstic, la qual cosa fa la Realitat Augmentada és agregar elements virtuals (informació addicional en forma de gràfics o imatges) al nostre entorn real.
És un vertader avanç ja que aquesta mescla la realitat amb la tecnologia, amb l'experimentació… En concret, m'agradaria compartir un exemple d'un Projecte realitzat en Educació Infantil. És increïble tot el que podem fer sense que ells perden la motivació, fomentant la curiositat, l'exploració per diferents racons i espais de l'aula (o del col·legi) conjuminant les TIC (en aquest cas la Realitat Augmentada) amb la manipulació, exploració i joc que tant demandem com necessitat d'aprenentatge pel xiquet i xiqueta.

El projecte que presenta la professora Eva Martínez Lozano es diu ELS DEPREDADORS DEL CARAGOL: REALITAT AUGMENTADA I CODIS QR:
“Un dels continguts planificats en aquest Projecte "EL CARAGOL", ha sigut ELS DEPREDADORS DEL CARAGOL (o els seus enemics, com els diuen els xiquets).
La dinàmica de treball a l'aula inclou l'ús de TIC com a eina educativa, per tant, els xiquets estan en contacte amb les tecnologies com una eina més d'aprenentatge diari.
En aquesta ocasió, els xiquets de 3 anys han utilitzat l'App Aurasma (App de Realitat Augmentada) i l'App QR Droid Code Scanner (lector de Codis Qr, per a llegir els codis QR dels depredadors del Caragol)”. Si podeu doneu-li una ullada perquè val la pena.Us deixe l'enllaç:


Comentaris